Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kradzież kont na prywatnych serverach

KróliczeKoO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem napisać Tutorial o pewnym w miarę popularnym sposobie kradzieży kont, na prywatnych serverach. Strony które są fake'm? Niee, ten sposób jest o wiele bardziej wyrafinowany i dlatego bardziej niebezpieczny :).

Servery typu :

• Balmora
  • Divine World

I wiele innych mają wbudowaną możliwość zapisywania haseł w clientach gry. Przydatne? Nie tylko dla Ciebie, ale i dla złodziei również.

O co chodzi w ogóle z tą kradzieżą?

Wiele osób otrzymuje na PW w grze/forum wiadomość z prośbą o wysłanie pewnego pliku, bo 'jego koledze' nie działa client, a w rzeczywistości chce od Ciebie wyłudzić plik z zapisanymi hasłami w cliencie.

W jaki sposób to działa?

Otóż: Zapisujesz sobie hasło do gry, wraz z loginem a musi być ono gdzies przechowywane, a tym miejscem jest client, jeżeli wyślemy ten plik do kogokolwiek ta osoba może nas bardzo łatwo okraść, a najgorsze jest w tym wszystkim to, że wiele osób nie jest świadomych tego, że własnie podali złodziejowi swoje dane do konta.

Jak nazywa się plik w którym przechowywane są hasła?

Każda osoba która tworzyła własnego clienta nazwie ten plik inaczej, i umieści go w innym miejscu, ale zawsze będzie on w folderze wraz z danym clientem, dla przykładu: Na serverze Divine World plik w którym zapisana jest nasza nazwa użytkownika i hasło to : Konto1.SyS, a na innym cliencie innego servera może to być np : Login.cfg.

Reasumując ten mini-tutorial napisałem z myślą o mniej rozważnych graczach, którzy chcąc nieść pomoc mogą stracić swoje konto... :).

Jeżeli gracie na serverze/plikach na których jest możliwość zapisania hasła upewnijcie się, że wiecie gdzie te hasła są przechowywane, aby kiedyś w przyszłości ich komuś przypadkiem nie wysłać :) .

Jak to zrobić? Proste, skontaktuj się z administracją danego servera :D

Ps. mam nadzieję, że się komuś poradniczek przydał :)

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

[/size]

Raczej Login.cfg :D, to nie spam tylko ważne słowa xD .

(config)

Dziękuję. Poprawione :)

Na fake stronie więcej kont okradłem niż na tym sposobie z clientem ;]

Ale przydatne ;>

Lajk.

Nie ma się czym chwalić :). Naprawdę.

sygnakrlik.png

Opublikowano

@UP

Niby tak, ale szczerze kto na tym forum konta nie okradł? ^^

Np. Ja :)

Mam pytanie, jak nazywa się ten plik?

Czy na każdym serwerze inaczej się nazywa?

Taak. Na każdym serverze nazywa się niestety inaczej. jak nie wiesz do końca jak to sobie poszukaj w folderze serwa, na pewno cos znajdziesz. A jak nie to napisz do administracji danego serwera :)

sygnakrlik.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kiedy na avalonie mnie koles chcial tak owalic, ale nie znalem tego. Teraz juz wiem .. Wiele osob o tym nie wie i im sie to przy da plusik ;]

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Jak ten plik nazywa się na balmorze :D plss powiedzcie bo jestem leniwy i wole kogoś okraść :D

Opublikowano

KoteQ, a raczej Króliczek ;] Wiesz ze takie hasla sa zakodowane i tylko wlasciciel konta wie jakie one sa ? : ) ich sie nie da odkodować |chyba ze serwer jakis pojebany i nie ma auto kodowania|

89865093689705062037.jpg

Moje TuTy / Questy Dla Serwerów Metin2:

Quest Na Powitanie Nowego Gracza:

http://www.mpcforum.pl/topic/701946-quest-powitanie-by-me-jebacadminow/#entry5075218

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...